Χρήσιμες συμβουλές για να προλάβετε την ημικρανία

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει τον «εφιάλτη» της ημικρανίας και γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά επίπονη, μη επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας ομαλά.

Αν έχετε βιώσει ποτέ ανυπόφορο πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, ναυτία, εμετό, ευαισθησία στο φως, τις μυρωδιές και τους θορύβους, τότε γνωρίζετε καλά πώς νιώθει κάποιος που υποφέρει από ημικρανίες, μια ενόχληση που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και είναι ικανή να σας εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά.

Υπάρχει η κοινή αντίληψη ότι η ημικρανία είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια πιο σύνθετη, νευρολογική κατάσταση, με συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν ώρες, αποδιοργανώνοντάς σας εντελώς από την καθημερινή σας ρουτίνα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την ημικρανία;

Διατηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Ένας ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος, ώστε να μπορέσει ο εγκέφαλος να ξεκουραστεί και να αναρρώσει από την κούραση της ημέρας. Είναι, επομένως, καλύτερο να δημιουργήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, φροντίζοντας να κοιμάστε και να ξυπνάτε παρόμοιες ώρες.

Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Όσο κρίσιμο είναι το τι επιτρέπετε να εισέλθει στον οργανισμό σας, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το να μην παραλείπετε γεύματα. Μια καλή ιδέα είναι να καταναλώνετε τακτικά γεύματα και σνακ, καθώς αυτό βοηθά τα επίπεδα σακχάρου του αίματος να διατηρούνται σε φυσιολογικές τιμές.

Να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες υγρών

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι για τον οργανισμό. Κι ενώ είναι σοφό να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα και καφεϊνούχα ροφήματα, ειδικά τις βραδινές ώρες, μικρές ποσότητες αυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αποδειχθούν βοηθητικές.

Διαχειριστείτε το άγχος

Σίγουρα δεν είναι ο πιο εύκολος στόχος, όμως καταφέροντας να δαμάσετε το καθημερινό στρες, θα νιώσετε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ζωής σας γενικότερα και φυσικά θα κρατήσετε μακριά τον πόνο και την πίεση. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορους τρόπους διαχείρισης (όπως διαλογισμό ή ψυχοθεραπεία) και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα