Σύνοψη: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Boston Strangler” αφηγείται την ιστορία της αποκάλυψης της δράσης του ομώνυμου κατά συρροήν δολοφόνου από τις δημοσιογράφους Λορέτα ΜακΛάφλιν (Κίρα Νάιτλι) και Τζιν Κόουλ (Κάρι Κουν).
Κριτική: Το “Boston Strangler” είχε στη θεωρία όλα τα φόντα για να γίνει κάτι σαν τη φεμινιστική εκδοχή του “Zodiac” του Ντέιβιντ Φίντσερ: διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο που ακόμα και σήμερα αμφισβητείται η ταυτότητά του, ειδεχθή εγκλήματα κατά γυναικών και δύο γυναίκες που αψηφούν τους κανόνες της εποχής για να λύσουν το μυστήριο και να σταματήσουν τη δράση του.
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι παρά τις όποιες ομοιότητες από άποψη χρωματικής παλέτας και ατμόσφαιρας, το “Boston Killer” του Ματ Ράσκιν (“Booster”) δεν καταφέρνει πολλά πέραν του να αποτίσει έναν υποτονικό φόρο τιμής στις δύο δημοσιογράφους που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μη μείνει ατιμώρητος ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που ήταν πίσω από τις στυγερές δολοφονίες 13 γυναικών στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης, κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ‘60.
Τόσο το σενάριο όσο και η σκηνοθεσία του Ράσκιν πάσχουν από έλλειψη τόλμης και πρωτοτυπίας, ενώ η Κίρα Νάιτλι (“Εξιλέωση”) και η Κάρι Κουν (“The Leftovers”) πασχίζουν να κάνουν περισσότερα απ΄ όσα τους έχουν δοθεί στο χαρτί. Ειδικά ο χαρακτήρας της Τζιν Κόουλ, που υποδύεται η Κουν, μένει σχεδόν ολοκληρωτικά ανεκμετάλλευτος, περιορισμένος στον ρόλο της έμπειρης sidekick που ξέρει τα κόλπα και τα μοιράζεται με την νεαρότερη συνάδελφό της, που θέλει κι αυτή να ξεχωρίσει μέσα στον ανδροκρατούμενο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ.
Το σχόλιο που επιχειρεί να κάνει ο Ράσκιν, σχετικά με τη φυλετική διάσταση των εγκλημάτων του Στραγγαλιστή της Βοστώνης και το πώς αυτά σχεδόν αγνοήθηκαν από την τοπική αστυνομία μέχρι τη στιγμή που δύο γυναίκες έβαλαν σκοπό της ζωής τους να τα φέρουν στην επικαιρότητα, είναι μεν προφανές, αλλά του λείπει το πάθος.
Γιατί καλές οι σκηνές με τις δύο ρεπόρτερ να προσπαθούν να βρουν στοιχεία μέσα σε σωρούς από νεκροψίες και καταθέσεις, αλλά πόσα να πουν πια σε ένα κοινό που τις έχει φάει με το κουτάλι;
Εάν το “Boston Strangler” ήθελε να αποτελέσει μια βουτιά στον ψυχισμό των δύο αυτών γυναικών, αυτό δεν φαίνεται σχεδόν πουθενά. Ο Ράσκιν μένει απλά σε μια επιδερμική αναπαράσταση μιας πραγματικά πολύκροτης και πολύπλοκης υπόθεσης και δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ότι η Λορέτα ΜακΛάφλιν και η Τζιν Κόουλ άξιζαν κάτι καλύτερο.