Σύνοψη: Έχοντας κλείσει τα 40, η Λέιλα έχει περάσει όλη της τη ζωή φροντίζοντας τους γονείς της και τα τέσσερα αδέρφια της. Με τις δυσκολίες να αυξάνονται, η Λέιλα καταστρώνει ένα σχέδιο για να τα βγάλουν πέρα.
Άποψη: Τα αδέλφια του Ρόκο, στην κλασική ταινία του Λουκίνο Βισκόντι με τον Αλέν Ντελόν και την Κατίνα Παξινού, δουλεύουν και προσπαθούν να επιβιώσουν στην βόρεια Ιταλία, σε μια προσπάθεια να προσαρμοστούν σε ένα νέο κοινωνικό ιστό σε σχέση με τον μεσογειακά εξωστρεφή αλλά και φτωχοποιημένο ιταλικό Νότο.
Τα αδέρφια της Λέιλα από την άλλη, θα προτιμούσαν να μην δουλεύουν αλλά να βρουν τρόπο κάπως να συντηρηθούν, με την ίδια να ψάχνει να βρει τρόπους διαφυγής και επιβίωσης σε μια κοινωνία, την ιρανική, που ούτως ή άλλως, ως γυναίκα την υποτιμά και την υποβαθμίζει.
Ο Saeed Roustayi στήνει ένα οικογενειακό έπος, έναν Νονό ή ένα Succession των φτωχών και χαραμοφάηδων, που όμως αυτό-υπονομεύεται από την εξαντλητική διάρκεια (δύο ώρες και σαρανταπέντε λεπτά) που δύσκολα μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς να κοιτάς τον ρολόι σου ελπίζοντας να τελειώσει.
Η Taraneh Alidoosti, πρωταγωνίστρια ταινιών του Asghar Farhadi (About Elly, The Salesman), στήνει ένα εξαιρετικό γυναικείο πορτρέτο, σε μια χώρα που φλέγεται το τελευταίο διάστημα από κοινωνικές διαμαρτυρίες για την θέση της γυναίκας, σε μια ταινία που το θίγει ως ένα βαθμό και μάλιστα στην ειρωνεία του.
Η οικογένεια περιμένει να σωθεί από εκείνη. Ένας πατριάρχης καταπιεστικός αλλά και ανίκανος να βρει υγιείς τρόπους αναβάθμισης και τέσσερις γιοι, αδέρφια της Λέιλα, που δεν διακρίνονται για την θέληση και την αντοχή, μια οικογένεια που δύσκολα μπορείς να συμπαθήσεις ή να ήθελες να είσαι μέλος της μιας και οι ίδιοι δεν φαίνονται ικανοποιημένοι ο ένας από τον άλλον.
Κρυφοί ανταγωνισμοί, κρυφές αντιπάθειες και μια γυναίκα με δύναμη και πυγμή να διαφύγει από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Οικογένεια που συμβολίζει την ίδια την ιρανική κοινωνία, σε μια ταινία που εν τέλει δεν γίνεται τόσο καταγγελτική όσο θα ήθελε.
Ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική, αλλά μελό και εύκολη, με εύκολα σχόλια και εξίσου εύκολα, παλιά αστεία, που παρόλα αυτά την έκαναν να κερδίσει το βραβείο FIPRESCI στο περσινό φεστιβάλ των Καννών.