Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:40
Υλικά
-
- 200 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη στο μαντολίνο σε φέτες 1 χιλιοστού
- Κορν φλαουερ
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Αλάτι, Πιπέρι
Σάλτσα γουακαμόλε
-
- 1 ώριμο αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Χυμός από μισό λάιμ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
Σάλτσα μαγιονέζας
- 100 ml μαγιονέζα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- Ξύσμα από πορτοκάλι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160°C. Καλύπτουμε τα τσιπς με κορν φλάουρ και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατιπιπερώνουμε.
Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.
Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.