Σπηλιά Νταβέλη, Πεντέλη
Στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Πεντέλη, η εν λόγω Σπηλιά έχει συνδεθεί με τον λήσταρχο Νταβέλη (Χρήστος Νάτσιος) του 19ου αιώνα, αν και ο συσχετισμός αμφισβητείται, και αποτελεί ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Αθήνας. Έχει χρησιμοποιηθεί ως λατομείο, ενώ έχει μετατραπεί και σε καταφύγιο ασκητών και μοναχών. Κατά τον Μεσαίωνα, κτίστηκε μια εκκλησία στην είσοδο της σπηλιάς, ενώ στη σύγχρονη εποχή, το 1977, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε έργα, τα οποία ήταν άκρως απόρρητα. Κι έτσι άρχισαν να δημιουργούνται φήμες για το τι κρύβεται στην περιβόητη σπηλιά, με θεωρίες να αναφέρουν μεταξύ άλλων την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Στη συνέχεια, το μέρος θεωρούνταν ότι χρησιμοποιείται για τελετουργίες σατανιστών, ενώ από την αρχαιότητα θεωρείται περιοχή μεταφυσικής δραστηριότητας.
Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πρέβεζα
Ανεβαίνοντας βόρεια, στο χωριό Μεσοπόταμος της Πρέβεζας, θα βρεθούμε στον τόπο όπου υπήρξε το Νεκρομαντείο στις όχθες του Αχέροντα, το πρώτο γνωστό μαντείο αφιερωμένο στον Άδη και την Περσεφόνη, θεούς του Κάτω Κόσμο. Το Νεκρομαντείο δημιουργήθηκε στο σημείο όπου, σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Αχέροντας έσμιγε με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, ένα σημείο που αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών. Στην κορυφή του λόφου, το Νεκρομαντείο, ήταν το μέρος όπου πήγαιναν οι επισκέπτες για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. Εκεί πραγματοποιούνταν τελετές, προσφορές και θυσίες, με τους επισκέπτες να υποβάλλονται σε ειδική δίαιτα, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη δοκιμασία. Στο τέλος, μάλιστα, μετά τη «συνάντηση» με τις ψυχές, οι επισκέπτες οδηγούνταν στην έξοδο του ανατολικού διαδρόμου για να μη συναντηθούν με τους άλλους που ακόμα προετοιμαζόταν και δεν έπρεπε να πουν σε κανέναν τι έζησαν. Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του ναού, χτίστηκε το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου πάνω στα ερείπια.
Σανατόριο, Πάρνηθα
Ίσως από τα πιο γνωστά, τρομακτικά σημεία της Αττικής, το Σανατόριο της Πάρνηθας είναι σίγουρα τόπος που εξιτάρει όσους αγαπούν τα μυστήρια, αφού έχει χαρακτηριστεί ως το πιο στοιχειωμένο κτίριο της Ελλάδας και αποτελεί σύμβολο ερευνητικών ομάδων που ασχολούνται με υπερφυσικά όντα. Η έκταση δόθηκε στον Ευαγγελισμό το 1914 από τη Μονή Πετράκη, ώστε να δημιουργηθεί σανατόριο για τους ασθενείς με φυματίωση, που εκείνη την εποχή μάστιζε την Αθήνα –μεταξύ των ασθενών είχε βρεθεί και οι ποιητές Γιάννης Ρίτσος και Γιώργος Κοτζιούλας. Με την παραγωγή πενικιλίνης το 1943, τα σανατόρια άρχισαν σταδιακά να καταργούνται και το κτίριο μετατράπηκε το 1965 σε ξενοδοχείο, μέχρι το 1985. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και προσελκύει συνεχώς ανθρώπους που θέλουν να δουν το εσωτερικό του, με πολλούς από αυτούς να αναφέρουν υπερφυσικές οντότητες, θορύβους κ.ο.κ. ειδικά τις βραδινές ώρες.
Σκοτεινά Πιερίας
Στους πρόποδες του Ολύμπου, τα Σκοτεινά είναι ένα χωριό που «κρύβει» πολλές σκοτεινές ιστορίες. Πριν την ονομασία Σκοτεινά, το χωριό ονομαζόταν Μόρνα, το οποίο και πάλι σημαίνει «σκοτεινός τόπος». Οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν μέσα σε ένα βράδυ και εγκαταστάθηκαν σε ένα άλλο κοντινό χωριό, τα… Φωτεινά, ενώ κατά την απογραφή του 2011 παρουσιάζεται ένας κάτοικος. Τι συμβαίνει, όμως, με αυτό το χωριό; Αρχικά να πούμε ότι η τοποθεσία του, χτισμένα σε μια «γούβα», σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, σήμαινε αναπόφευκτα ότι το φως του ήλιου δεν το έβλεπε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, οπότε υπήρξε κυριολεκτικά ένα σκοτεινό χωριό. Πέραν τούτου, όμως, υπάρχουν και διάφορες ιστορίες με γυμνά κορίτσια να χορεύουν μέσα στη νύχτα τρομοκρατώντας τους κατοίκους, στοιχειωμένα σπίτια, κατάρες κ.ο.κ., ενώ λέγεται ότι οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν εσπευσμένα.