Την ιστορία πίσω από το εμβληματικό τραγούδι “Φοβάμαι” του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά και ακόμη δύο τραγούδια, περιέγραψε ο γνωστός τραγουδοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλύτερα δεν γίνεται”.
“Βρισκόμαστε στο 1981, στην Πλατεία Αμερικής, στο σπίτι του αδελφικού μου φίλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ο Βασίλης είχε βρει ένα βιβλίο με ένα πολύ ωραίο ποίημα, το “Φοβάμαι”. Όμως, δεν μπορούσε να μελοποιηθεί όλο, γιατί ήταν πραγματικά τεράστιο. Επιλέξαμε στίχους, δημιουργήσαμε τα κουπλέ και τα ρεφραίν. Και μόλις ολοκληρώθηκε όλο αυτό και καταλήξαμε πώς θα το κάνουμε, γίνεται ένας δυνατός σεισμός. Ήταν ο σεισμός του ’81.
Ταρακουνηθήκαμε πραγματικά. Ένας φίλος απ’ την παρέα τότε, μας λέει “Αυτό το τραγούδι, να με θυμηθείτε, θα κάνει σεισμό”. Αυτό το τραγούδι λειτούργησε τόσο πολύ εκείνη την εποχή και ακόμα λειτουργεί. Το “φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα” το λέγαμε μεν τότε, στην ηλικία των 25 χρονών, αλλά είχαμε μια αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Τώρα φοβόμαστε ακόμη περισσότερο”, ανέφερε ο Γιάννης Ζουγανέλης για το “Φοβάμαι”.
Επίσης, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μοιράστηκε άλλη μία ιστορία για το τραγούδι “Αλτ και Προσοχή” του Σάκη Μπουλά, λέγοντας: “Θέλαμε να δώσουμε ένα στίγμα για όλους αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των ανθρώπων. Ο Σάκης πρότεινε να μελοποιηθεί σε “μαρς”. Και σηκώθηκε και άρχισε να το τραγουδά και να βηματίζει στον ρυθμό”.
Τέλος, μιλώντας για τον Βλάσση Μπονάτσο και το τραγούδι “Βιάσου”, είπε: “Ο Βλάσσης είχε μονίμως μια τάση τρομακτικής βιασύνης. Γράφαμε τότε ένα άλλο τραγούδι σε ένα στούντιο. Μόλις τον είδα να τρέχει, να μπαίνει μέσα, να βιάζεται να πάρει τηλέφωνα, πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο Οικονομέα ο οποίος έγραψε το “Βιάσου” και ο Μπονάτσος το είπε αριστουργηματικά”.